BORCANUL si CE ESTE IMPORTANT IN VIATA

Un profesor:teacher: de filozofie cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcanI'm in a jar mare si a inceput sa-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin!
Au fost cu totii de acord ca este plin! Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l:shakeFF: usor. Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere.
Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin!

Au fost din nou de acord ca este plin! Si au ras. Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur nisipul a umplut spatiul ramas liber.
Acum, spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viatza voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul,sanatatea si copiii vostrii, lucruri care, chiar daca totul este pierdut, si numai ele au ramas, iatza voastra tot ar fi completa.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina.
Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul. Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele. La fel se desfasoara si viatza voastra, daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra. Jucati-vaPlay on water cu copiii vostrii, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans.
Va ramane mereu destul timp sa mergeti la serviciu, sa faceti curat:clean: in casa, sa dati o petrecere :party:sau sa duceti gunoiul. Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de lucrurile care intr-adevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile,restul este doar nisip....


Tu ce pui in "borcanul" tau? Care sunt pietrele, pietricele, nisipul, etc. din viata ta? Ar mai merge sa mai pui o bere? niste zahar, sare, apa, suc in borcan? ce ar semnifica acestea in viata reala? In ce fel te-ar putea ajuta aceasta povestioara sa imbunatatesti calitatea vietii tale? question mark emote XD

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche