COPLESIT(A) DE PROBLEMELE VIETII? FOLOSESTE SOLUTIA MAGARULUI!

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana.
Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Si ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepura sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei.
Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adancul fantanei si ramase uluit de ce vazu.
Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematand...
Viata va arunca poate si peste tine cu pamant, praf, noroi si cu tot felul de greutati...
Solutia Secreta pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas in sus.
Dupa cum zice o vorba pe care poate si tu o cunosti: "Ce nu te doboara, Te face mai Puternic!"
Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti, daca perseveram.
Si fii atent(a) poti persevera in mai multe moduri, unele mai intelepte decat altele. Daca in rezolovarea unei probleme sau atingerea unui anume obiectiv ai incercat ceva si nu ti-a iesit, poti repeta iar si iar aceasi abordare sperand sa obtii un rezultat diferit,(care crezi ca sunt sansele ca asta sa se intample?) sau poti alege sa fii creativ(a) si sa explorezi si alte variante.

Foloseste "pamantul, noroiul, praful, etc" care aruncat peste tine ca pe niste trepte ca sa mergi inainte, sa evoluezi, sa cresti si sa devii mai puternic(a).

Tu cum abordezi problemele vietii? Ce abordare are succes in cazul tau si ai recomanda-o si altora?

2 Comentarii

  1. poate daca fiecare dintre noi...ne-am stradui sa gandim am gasi solutia salvatoare ....dar ne doboara amanuntele

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ,cu adevarat, ca arta de a depasi problemele cu care viata ne confrunta uneori, este in a privi fiecare experienta ca o oportunitate de a deveni mai puternici, mai hotarati, mai determinati.
    Adevarata putere se afla in noi. De multe ori m-am simtit invinsa, zdrobita, lasa, neputincioasa, asa cum probabil toti ne simtim la un moment dat. Dar, privind u-ma in oglinda mi-am zis: poti mai mult!Trebuie sa ai curaj sa mergi mai departe , poate la capatul acestui drum vei gasi ceva foarte frumos, ceva minunat, care te va lasa fara cuvinte, fara respiratie si toate incercarile prin care ai trecut ti se vor parea un fleac!!! Pana acum a functionat!

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche