Regele 👑, Bolovanul 🗻, Taranul 👳‍♂️ si Comoara 💰 - Povesti scurte - Obstacole si Beneficii ascunse

Motivational si Inspirational. Oportunitati deghizate sub forma de dificultati. Obstacolele din Drumul catre succes si comorile gasite ca in urma rezolvarii lor. Asumarea Responsabilitatii!

În antichitate, un rege a pus un bolovan pe drumul care ducea la palat.
S-a ascuns apoi și s-a uitat să vadă dacă cineva va îndepărta bolovanul. Unii dintre cei mai bogați comercianți și curteni ai regelui au venit dar au mers pur și simplu în jurul său.

Mulți oameni l-au învinovățit pe rege că nu a avut grija de drumurile regatului, dar niciunul dintre ei nu a făcut nimic pentru a scoate piatra din drum.

Intr-o zi un țăran a trecut pe drumul blocat de bolovan cu o caruta încărcata de legume. A stat si s-a gandit putin la optiunile pe care le avea. Putea sa faca cale intoarsa si sa spuna sotiei ca n-a putut avansa din cauza bolovanului. Putea sa faca si el o plangere la curtea regelui. Putea sa astepte sa vina altcineva care faca ceva in legarura cu obstacolul.

La urma urmei nu el a pus bolovanul in drum si nu era responsabilitatea sa. Erau toate motive justificate si nimeni nu-l putea invinovati.

Totusi taranul s-a decis sa faca ceva in privinta bolovanului. S-a dus in paduricea din apropiere, a cautat cateva crengi mai zdravene si a construit o parghie.

A rupt vreo 12 crengi fara sa faca prea mari progrese n-a facut. Bolovanul parea ca ca e una cu pamantul. Totusi cu fiecare incercare, taranul invata cate ceva nou, isi ajusta parghia, exeperimenta ceva nou si la incercare nr 15 a reusit sa miste bolovanul pana in santul de la marginea drumului.

După ce țăranul a reusit sa impinga piatra pana in sant, a observat un saculet întinsă pe drumul unde fusese bolovanul.

Saculetul conținea multe monede de aur și o notă din partea regelui care explica faptul că aurul era pentru persoana care isi asuma responsabilitatea si scotea bolovanul de pe drum.

Morala povestii? Ideii pt Inspiratie?

Fiecare obstacol pe care il întâlnim în viață ne oferă o oportunitate de a ne îmbunătăți circumstanțele.

Unii oameni sunt nepasatori, altii sunt lenesi.

Sunt si oameni care ii invinovatesc pe altii sau considera ca altii trebuie sa faca ceva pentru rezolvarea problemelor.

Sunt si alte persoane care isi asuma responsabilitatea, cauta si creează oportunități, rezolva problemele si se bucura de recompense.
Reflectie...
  • Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire?
  • In ce moduri ti-a fost influentata gandirea si actiunile?
  • Trimiteți un comentariu

    Mai nouă Mai veche