Baiatul 😠 Furia 😡 si Cuiele 🔨 - Poveste cu Morala - Victimizare vs Responsabilitate Emotionala

Poveste Inspirationala...De unde vin emotiile? Cine este responsabil pentru ca esti furios / furioasa? Care sunt consecintele emotiilor?

A fost odată un băiețel care avea un temperament foarte irascibil si volatil. Se infuria din te miri ce si in plus dadea vina pe cei din jurul lui pentru atitudinea si comportamentele sale. Spunea ca ei il fac se simta furios, suparat, infuriat, frustrat, etc.

Atat tatal cat si mama au incercat sa discute cu el si sa il ajute. Chiar l-au dus si la un Psiholog dar fara prea mare succes. Intr-o zi prin sat a trecut un batran. Tatăl baiatului s-a intalnit cu el si din vorba in vorba i-a povestit situatia cu fiul sau.

Dupa discutia cu batranul intelept tatal a decis sa dea fiului sau o pungă de cuie și a spus că de fiecare dată când băiatul își pierde cumpătul, trebuia să ciocnească un cui în gard.

În prima zi, băiatul a ciocănit 54 de cuie în acel gard. A doua zi a batut 52 de cuie. A treia zi 48 de cuie.
Treptat baiatul a inceput să-și schimbe gandirea, sa-si asume responsabilitatea si era din ce in ce mai usor sa-ti controleze starile de frustrare si furie. In următoarele câteva săptămâni, numărul de cuie pe care le-a bătut în gard a scăzut considerabil.

El a descoperit că era mai ușor să-și controleze temperamentul decât să bată cuiele în gard.

În cele din urmă, a venit ziua când băiatul nu și-a mai pierdut deloc cumpătul. El i-a spus tatălui reusita sa, iar tatăl i-a sugerat că băiatul ar trebui sa scoată un cui în fiecare zi, când își ținea cumpătul sub control.

Zilele au trecut și tânărul a fost în sfârșit în stare să-i spună tatălui său că toate cuilele au dispărut. Tatăl și-a luat fiul de mână și l-a dus la gard.
„Te-ai descurcat bine, fiule, dar uită-te la găurile din gard. Gardul nu va fi niciodată acelaÈ™i. Când spui lucrurile în mânie, cel mai probabil va lasa o cicatrice in inima celorlati la fel ca acest cui.

Poti te superi si sa bagi un cuțit într-un catel și dupa sa-l scoti afara. Nu va conta de câte ori spui că îmi pare rău, rana sau cel putin cicatricea va ramane acolo. "

Morala povestii? Ideii pt Inspiratie?

Stăpânește-ți furia și nu spune cuvinte acuzatoare oamenilor în căldura momentului. Ai putea să le regreți mai târziu.

Sunt lucruri in viață, care vor fi imposibilil sa le faceti cum au fost inainte.

Adesea este mai simplu sa prevenim decat sa remediem.
Reflectie...
  • Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire?
  • In ce moduri ti-au fost influentated gandirea si actiunile?
  • TrimiteÈ›i un comentariu

    Mai nouă Mai veche