Pe cine sa multumesti ca sa fii fericit(a)?

Un morar şi fiul lui au plecat intr-o zi pana la targ. Pe drum, au întâlnit un grup de fete.
"Uită-te acolo!" strigă una dintre ele, "Ai văzut vreodată astfel de proşti, care merg pe jos, atunci când ar putea sa mearga pe magar mai comfortabil?"
Tatal, auzind asta, isi puse fiul pe magar si el continua sa mearga pe jos.

Continuad drumul trec pe langa un grup de bătrâni foarte ocupati cu o dezbatere despre batranete. "Uita-te acolo!" a spus unul dintre ei, " dovedeşte ceea ce spuneam. Unde este respectul, datorat celor in varsta în aceste zile?. Nu vedeţi că tanarul calarareste magarul, în timp ce tatăl său trebuie să meargă pe jos? Da-te jos derbedeule şi lăsa-ţi tatal sa calareasca!, striga unul dintre batrani. "

La aceste vorbe Tatăl isi descăleca Fiul , şi se ridică el însuşi pe spatele magarului.
În acest mod ei nu au reusit sa mearga mult , ca intalnira un grup de femei şi copii.
"De ce faci asa, lenes nesimtit? strigara mai multe voci simultan, "cum de poţi merge pe magar, în timp ce băiatul de abia poate ţine pasul cu tine?"
Atunci, tatatl isi lua si fiul pe magar.
Nu mai aveau mult pana sa ajunga in targ, cand un orasean care se ocupa de drepturile animalelor, ii apostrofa: "Nu va este rusine!!" Cum de va chinuiti animalul in felul asta? De ce nu il carati voi pe el? Voi sunteti 2 el este singur!

Cei doi rusinati, coborara si luara magarul pe sus.
Intrand in targ, oameni vazandu-i cum isi cara magarul pe sus, incepura sa rada de ei si sa-i ridiculizeze. Magarul incepu sa se sperie de zarava facuta si tot zbatandu-se cazu in raul din apropiere si se ineca.
Foarte dezamagiti si tristi cei 2 se intorsesera acasa pe jos, si pe drum tot discutand despre cele intamplate au ajus la concluzia ca incerca sa le faca pe plac tuturor , au reusit sa-i supere pe toti inclusiv pe ei insusi si in plus si-au pierdut si magarul.

Tu reusesti sa-i multumesti pe cei din jurul tau? Dar pe tine?

Adaptare dupa fabula de Esop.
foto sursa: wikipedia

2 Comentarii

Mai nouă Mai veche