REDESCOPERA-TI INTELEPCIUNEA SI FERICIREA; METODA ALEGERII

In acest articol va propun spre atentie o serie de de intrebari grupate sub numele de Metoda Alegerii (Option Method), dezvoltata de catre Bruce di Marsico.
Ia o scurta pauza si intreba-te:thinking:: Daca ar fi posibil, cat de mult ti-ai dori, pe o scara de 0-10, sa te simti mai bine, sa fii mai fericit(a)?
El afirma ca oamenii se simt nefericiti pentru ca asa aleg, asa isi "doresc" ei; pentru ca ei cred ca asa ar "trebui" sa fie.
Spre exemplu unii oameni isi spun: "Daca nu as fi nefericit in legatura cu asta, ar insemna ca eu mi-am dorit ca sa se intample". sau "Daca nu as fi furios,(trist), in legatura cu asta ar insemna ca nu imi pasa." La final o sa postez un link unde puteti gasi mai multe informatii in legatura cu autorul, respectiv metoda lui. Acum intrebarile de care vorbeam:
  1. In legatura cu ce esti "nefericit(a)"? (vom folosi "nefericit" in mod generic, il puteti inlocuii cu orice alta emotie /  stare pe care o simtiti). Tot la acesta prima intrebare vom mai adauga una complementara de clarificare: La ce te referi? (Ce vrei sa spui cu asta?)
  2. Ce anume in legatura cu asta,(raspunsul tau la intrebarea 1), te face sa te simti "nefericit"(a)? Avem si aici intrebarea complementara de clarificare: La ce te referi? (Ce vrei sa spui cu asta?) Intrebarea nr 2 poate fi formulta si astfel:Daca asta ar fi sa se intample, de ce te-ai teme cel mai mult? sau Daca asta ar fi sa se intample care ar fi cel mai rau lucru in legatura cu asta? 
  3. De ce esti "nefericit"(a) in legatura cu asta? sau Ce motiv(e) ai sa fi "nefericit(a) in legatura cu asta?
  4. Ce iti este frica/teama ca ar insemna daca nu ai fi neferict(a) in legatura cu asta? sau poti intreba Ce iti este teama/frica ca s-ar intampla daca nu ai fi nefericit(a) in legatura cu asta?
  5. De ce crezi ca ar insemna asta? sau altfel spus: De ce crezi ca ar fi rau/gresit pt tine sa fii/te simti "fericit(a)" acum?
Da click aici daca vrei sa afli mai multe despre autor si aceasta metoda . Este posibil ca in viitor sa mai postez cel putin un articol legat de Bruce Marsico.

Cum ti se par aceste intrebari? Crezi ca ai putea sa postezi un comentariu in care sa iei una dintre starile/ emotiile tale (nefericire, furie, tristete, frica, etc.) si s-o explorezi prin prisma acestor intrebari?:thinking::smile: Cum te simti dupa ce ai facut-o?:thinking: Ce ai descoperit?:smile::thinking::smile:

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche