ULTIMUL COVRIGEL...

Un tanar statea si astepta avionulplane in sala de asteptare a unui aeroport mare. Pentru ca trebuia sa astepte mult timp, si-a cumparat o carte si un pachet covrigei, ca sa treaca timpul mai usor. S-a asezat in sala de asteptare VIP si a inceput sa citeasca. Langa el, pe scaunul alaturat erau covrigeii si pe urmatorul scaun era un domn care citea ziarul.
Cand a inceput pachetul si implicit primul covirgei, domnul de alaturi a luat si el unul. El s-a simtit indignata, dar n-a zis nimic si a continuat sa citeasca. In interiorul lui isi spunea "Uite ce fel de persoana e acest barbat ! Daca as avea numai putin curaj, i-as face morala..."
Si asa de fiecare data cand el lua un covrigel, lua si el unul pana cand a mai ramas in pachet ultimul covrigel. El gandea: "ah, acum vreau sa vad ce imi zice cand se vor termina toti !!”Barbatul a luat ultimul covrigel, l-a rupt in doua si i-a dat jumatate.
"Ah, asta e culmea!", gandi el si isi lua lucrurile, cartea si geanta si se indrepta spre iesirea salii de asteptare.
Cand se simti un pic mai linistit si nervii ii trecusera, se aseza pe un scaun de-a lungul unui coridor mai ferit de priviri indiscrete.
Inchise cartea si deschise geanta pentru a pune acolo jumatatea de covrigel ramasa cand.... deschizand geanta vede ca pachetul de covrigei era intreg, in geanta. Se rusina de modul in care se comporta si abia atunci intelese ca pachetul de covrigei pe care il mancase nu era al lui, ci al domnului de alaturi care a impartit cu el chiar si ultima bucatica, fara a se simti indignat, nervos sau superior, fata de el care se comportase urat si chiar isi simtise orgoliul atins.

Posibile Invataminte:
De cate ori in viata ai mancat covirgeii altcuiva fara sa iti dam seama ?
Inainte de a ajunge la o concluzie si inainte de a gandi rau despre o persoana, UITA-TE atent la ceea ce ai in jur, de obicei ceea ce vezi nu e si adevarul situatiei !!!!
Exista 5 lucruri in viata care NU SE POT RECUPERA:
- o piatra, dupa ce ai aruncat-o;
- o vorba, dupa ce ai spus-o;
- o sansa, dupa ce ai pierdut-o;
- timpul, dupa ce a trecut;
- iubirea, pentru cel ce nu lupta...

tu ce alte invataminte ai putea sa extragi din acesta intamplare? esti de acord cu Posibilele Invataminte?

2 Comentarii

Mai nouă Mai veche