CE ESTE RELIGIA? CINE ESTE DUMNEZEU? CARE ESTE ROLUL PREOTULUI:popa:?

Pana in acest punct al vietii tale ce fel de experiente ai avut in raport cu religia, Dumnezeu, preotii-priest-? Ce parere ai de diversitatea religiilor, cultelor, sectelor?
Crezi ca este recomandat ca de mici, copiii Parenthood Litesa fie indoctrinati intr-o religie sau ar fi mai bine ca pe masura ce cresc sa-si aleaga singuri religia? Tu cum ai facut sau o sa faci cu ai tai copiii? Esti multumit(a) de religia ta? Ce face ca o religie sa fie mai buna decat alta?
Cine este Dumnezeu:god:, tinand cont ca daca stai de vorba cu preoti / promotori; citesti materiale din religii diferite obtii o perspectiva diferita? Si totusi, majoritatea acestor religii iti promoveaza cam aceleasi promisiuni in ce priveste viata de dupa. Dar cand vine vorba de regulie de urmat, normele morale pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a te bucura de aceste castiguri de dupa moarte, constati ca difera de la religie la religie, (zice o vorba la romani : "Cate bordeie atatea obiceie...").
Ai avut momente in care te-ai simtit atras catre viata religioasa(preot, calugar, calugarita,etc.)? Ce s-a intamplat? Ti-ai lasa, i-ai recomanda copilului tau sa urmeze un astfel de mod de viata? Cum iti explici ca de regula oamenii isi indreapta atentia catre religie, Dumnezeu cu precadere in momente de criza?
Care este rolul preotilor, religiei in ziua de azi? In ce masura este ea compatibila cu stiinta si progresele ei, tinand cont ca unele din adevarurile promovate de religie timp de secole, (adesea contestarea lor fiind pedepsita cu moartea), au fost infirmate de stiinta?
Tu practici, respectii normele religioase pentru ca esti convins(a) de ceea ce ti se spune, de placere, din iubire sau de frica? iti este frica sa nu ajungi in iad, sa nu ti se intample ceva rau, sa nu fii pedepsit(a)?
Daca ai fi din nou copil / tanar si ti s-ar respecta dreptul de a alege o religie, ce ai alege? ce criterii ai folosi in alegerea ta? ce intrebari ai pune?Searching question

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche