Stiai ca...FOARFECA A FOST INVENTATA DE...

Stiai ca....Leonardo Da Vinci nu a inventat foarfeca. Au fost gasite exemple de foarfeca Romana în forma moderna,la mult timp înainte de vremea lui Da Vinci.

In timp ce Da Vinci este cel mai frecvent creditat pentru ca a inventat foarfeca cu doua piese separate de metal atasata la un punct central de pivot, unelte, cu un aspect similar si functie, dar în mod clar un instrument diferit, au fost datate in anul 1500 î.Hr.,cu mult înainte ca da Vinci sa se fi nascut .Ele au fost în esenta acelasi instrument, dar cu un alt nume pentru ei.

Cel mai probabil foarfeca a fost inventata în 1500 î.Hr., în Egiptul antic.Cea mai veche foarfeca cunoscuta a aparut în Mesopotamia, 3000 sau 4000 ani în urma. Aceasta a fost un tip de foarfeca "de primavara" care cuprindea doua lame de bronz conectate la manere de catre o banda curbata si subtire de bronz. Aceasta banda a servit pentru a aduce lamele împreuna atunci când erau stranse si de a le indeparta în afara atunci când erau eliberate.
Foarfeca intersectata cu lame late a fost inventata de romani în jurul anului 100.

daca vrei sa citesti mai mult, da click....aici



Apasa aici ca sa trimiti Informatii Utile, Curiozitati, (din orice domeniu),pentru Publicare. Daca are legatura cu acest subiect posteaza comentariu direct. Multumesc.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche