CE ESTE GANDIREA!?

Ai stat vredata sa te intrebi ce este GandireaThinking...? Se presupune ca fiecare dintre noi o facem, unii mai mult decat altii.
Dar ce este GANDIREA? Daca incepi sa cauti prin dictionare:book, dai peste tot felul de definitii care de care mai fitoase, ca incepe sa te doara capul, daca nu esti familiarizat cu terminologia de specialitate. Sa vedem cateva definitii, doar ca titlu informativ, (nu trebuie sa iti stresezi prea mult neuoronii cu ele).
"Gândirea reprezintă nivelul cel mai înalt de prelucrare şi integrare a informaţiei despre lumea externă şi despre propriul nostru EU. Prin ea se realizează saltul calitativ al activităţii de cunoaştere de la particular la general, de la accidental la necesar, de la simpla constatare a existenţei obiectului la interpretarea şi explicarea lui legic-cauzală, se face trecerea de la procesele psihice cognitiv senzoriale la cele cognitiv superioare.
Prin urmare, gândirea este procesul psihic de reflectare mijlocită şi generalizat-abstractă - sub forma noţiunilor, judecăţilor şi raţionamentelor - a însuşirilor comune, esenţiale şi necesare ale obiectelor şi a relaţiilor legice, cauzale între ele." conform Wikipedia.

"Multitudinea proceselor prin care fiinta umana, in contact cu realitatea materiala si sociala elaboreaza concepte, face conexiuni intre ele si achizitioneaza cunostinte noi." conform Larousse.
Poti gasi mai multe definitii de specialitate intrand pe Google, dk te intereseaza.

Eu iti propun o serie de postari in care voi aborda, intr-o maniera mai inteligibila,(zic eu, ramane sa evaluezi si tu), Gandirea, respectiv o serie de parti, aspecte, componente, elemente, factori, care fac parte din si influenteaza Gandirea, intre care exista relatii de interdependenta, astfel incat daca modifici una din aceste componente vor apare urmari si la nivelul celorlalte.

Postarile din acest capitol au legatura cu cele din Exploram Emotia si Exploram Comportamentul,(inca nu sunt demarate, la momentul scrieri acestor randuri), pentru ca dupa cum probabil stii si tu exista o stransa legatura intre Gandire, Emotie si Comportament.

Deci ce este Gandirea? Pe masura ce vei citii postarile viitoare vei putea sa iti faci o imagine de ansamblu asupra Gandirii si sa iti formezi propria parere despre Gandire!

Tin sa precizez ca nu m-am nascut gata inzestrat cu informatiile pe care le voi posta. Pe langa perspectiva proprie vei regasi influente din operele altor autori. Dupa cum zicea Isaac Newton "If I have seen further it is only by standing on the shoulders of giants." (Daca am vazut mai departe, a fost doar datorita faptului ca am stat pe umerii gigantilor".)Giant

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche