Stiai ca...CORPUL UMAN CONTINE AUR

Stiai ca...,Corpul unei persoane, care are 70 kg, contine 0,2 mg de aurGold - AU!? conform Emsley, John, The Elements, 3rd ed., Clarendon Press, Oxford, 1998.

Oxigenul este elementul cel mai abundent în scoarta terestra si în organism. Cele 43 kg de oxigen ale organismului se gasesc in cea mai mare parte ca o componenta a apeiThe Elements: Water, care reprezinta pana la 70% din greutatea totala a corpului. Oxigenul este, de asemenea, o componenta integranta a tuturor proteinelor, acizilor nucleici (ADN si ARN), carbohidrati, si grasimi.

Rubidiu este elementul cel mai abundent din organism (0,68 g), care nu are nici un rol biologic cunoscut, iar Siliciul, care este putin mai abundent, poate sau nu poate avea o functie metabolica).

Vanadiumul este element cel mai putin abundent al corpului(0,11 mg), care are un rol biologic biologic, urmata de Cobalt (3 mg), acesta din urma fiind un element constitutiv de vitamina B12.


Ultimul elementconstiuient ale corpului, Fluorina, a fost descoperit in 1886, de catre Moissan

mai multe info despre elementele constituente ale corpului uman.:

Apasa aici ca sa trimiti Informatii Utile, Curiozitati, (din orice domeniu),pentru Publicare. Daca are legatura cu acest subiect posteaza comentariu direct. Multumesc.

3 Comentarii

  1. XD Stiam de Aur, dar nu stiam de celelalte. Interesant. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. XD Stiam de Aur, dar nu stiam de celelalte. Interesant. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred că corpul uman conține aur este vrăjeală suntem oameni sau roboti.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche